Künye   |  Bize Ulaşın   |  Giriş Sayfam Yap   |  Sık Kullanılanlara Ekle
ANTALYA



1.51
1.93
60,746

Günlük falınızı Okuyun

Astroloji.org 'un desteğiyle



En Çok Okunanlar


ŞANS OYUNLARI









Antalya Haberler Antalya ve Batı Akdeniz Bölgesi Güncel Haber Sitesi
*****
Antalya Haberler
ANHA Abonesidir.
*****
Önemli Uyarı:
Sitemizde yer alan haber ve resim izinsiz kullanılamaz.Ancak kullanılan haberin sayfasına link verilmek şartıyla alıntı yapılabilir.
*****
Sitemizde yayınlanan köşe yazılarının sorumluluğu yazarlarına aittir.

REKLAM
bilgi@mertmedya.com



Antalya Hakkında Bilgi

Antalya İlanlarını Sitene Ekle

Antalya İş İlanları

boya

Estetik

Prefabrik

Prefabrik

İşte hainlerin telsiz konuşmaları

İşte hainlerin telsiz konuşmaları

7 Mehmetçiğin şehit olduğu çatışma sonrası PKK'lıların yaptığı telsiz konuşmalarını ele geçirildi.

11 Aralık 2009 19:22
font boyutu küçülsün büyüsün


HABERTÜRK Tokat'ta 7 Mehmetçiğin şehit olduğu çatışma sonrası PKK'lıların yaptığı telsiz konuşmalarını ele geçirdi.

Reşadiye'de 7 askerin şehit olduğu saldırıdan sonra PKK'lı teröristlerin telsiz konuşmaları kaydedildi. İçişleri Bakanlığı'na gönderilen kayıtlarda, saldırının Öcalan ve son dönemde öldürülen teröristler için düzenlendiği belirtiliyor.

TOKAT'ın Reşadiye ilçesinde, 7 askerin şehit olduğu saldırıdan sonra PKK'lı teröristlerin kendi aralarındaki telsiz konuşmaları, Genelkurmay Elektronik Sistemler (GES) Komutanlığı tarafından kaydedildi. HABERTÜRK'ün edindiği bilgilere göre, "Mervan, Şehmuz ve Roj" kod adlı teröristlerin, Reşadiye saldırısıyla ilgili telsiz görüşmelerini tespit eden GES Komutanlığı, saldırıyı PKK'nın işlediğini Jandarma Genel Komutanlığı aracılığıyla 9 Aralık Çarşamba günü İçişleri Bakanlığı'na bildirdi. Konuşmalarda, PKK'lı teröristler, saldırıyla ilgili rapor verirken, "Araç tümden imha oldu" diyor.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Telsiz konuşmalarını kaydeden GES Komutanlığı, hain saldırıyı düzenleyen PKK'lıları yakalamak için sürdürülen operasyonları da yönlendiriyor. Genelkurmay'ın "TSG : 091120-091133 B ARA 09" koduyla yaptığı kayıtlarda, Mervan kod adlı terörist, hain saldırıyı ayrıntılarıyla anlatıyor. Haberleşmenin güçlükle gerçekleştiği konuşmalara yansırken, Mervan isimli teröristin sözleri net olarak duyuluyor. 'Mervan' kod isimli terörist eylemin, Öcalan'ın İmralı'daki koşulları nedeniyle işlendiğini anlatırken, "Bu eylem başta önderliğimize ve son süreçte şehit düşen Berhudan arkadaşın ve son süreçte şehit düşen arkadaşların anısına düzenlenmiştir" diyor.

YARALILARI ÖLDÜRECEKLERDİ

Konuşmada Mervan, saldırıdan sonra aracın üzerine gidilip, yaralı askerlerin de öldürüleceği imasını yapıyor ancak bölgede sivil halkın bulunması nedeniyle bunun gerçekleşmediğini vurguluyor.

İşte Genelkurmay'ın İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a da ilettiği belgeden o konuşmalar:

-Roj: Mervan

-Mervan: Dinliyorum

-Roj: Şehmuz'un sesini alabiliyor musunuz?

-Mervan: Arkadaş, çok derinden geliyor. Siz alabiliyor musunuz?

-Roj: Anlaşılmıyor. Siz Şehmuz ile 1000 aşağı inin.

-Mervan: Tamam

-Roj: Siz Şehmuz için bir şey diyecek misiniz?

-Mervan: Arkadaş, bir bilgi vardı. Onu verecektim.

-Roj: Tamam siz 1000 aşağı inin. Orada ses daha iyi olabilir. Bilgiyi alır bana aktarırsınız.

-Mervan: Tamam Şehmuz. Ses alıyorsan 1000 aşağı.

-Şehmuz: Dinliyorum.

-Mervan: Roj.

-Roj: Dinliyorum.

İSTİHBARAT 7'SİNDE GELDİ

-Mervan: Arkadaş, ben bilgiyi vereyim. Ayın 7'sinde arkadaşlar ani bir istihbaratı değerlendiriyorlar. Reşadiye ve Sazak karakolu arasında devriye çıkan bir araca arkadaşlar etkili bir mesafeden etkili bir şekilde vuruyorlar. Araç tümden imha oluyor. Arkadaşlar aracın üzerine gitmek istiyorlar. Burada sivil halk olduğundan dolayı arkadaşlar aracın üzerine gidemiyor. Burada düşmanın net 7 ölüsü var. 2'si ağır, 3 yaralısı var. Arkadaşlar sağlamdır. Eylemden sonra Erzincan, Sivas, Tokat alanından olay yerine takviye birlikler geliyor. Burada operasyon başlatılıyor. Operasyona çok sayıda asker katılıyor. Operasyon Almus alanında da yoğunluk gösteriyor. Bu eylem başta önderliğimize ve son süreçte şehit düşen Berhudan arkadaşın ve son süreçte şehit düşen arkadaşların anısına düzenlenmiştir.

-Roj: Tamam arkadaş, ama sesiniz gitti alamıyorum.

-Mervan: Arkadaş anonsunuz vardı.

-Roj: Tamam.

-Mervan: Bu anons verilmişti, Şehit Aslan şifresinden, bende o yoktu.

-Roj: Tamam.

-Mervan: Bir de anons yapın. Şehmuz ses alıyorsa buranın 1000 aşağısına insin.

(ARİF AKDOĞAN/HABERTÜRK)








Bu haber 994 defa okundu.

yorumlayorum ekle


Yorumlar


  henüz yorum yok



















Anket

Çalıştığınız Sektörde İyi Para Kazanıyor musunuz?

  • Evet
  • Hayır
  • İdare Edecek Kadar



   [ sonuçlar için tıklayın ]

SİTEDE HABER ARA